YEREL HABER

Abant'ta yamaç paraşütü atılımı

Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı İsmail Uçar, yamaç paraşütünün Bolu'daki gelişim evrelerini anlattı.

Abant'ta yamaç paraşütü atılımı
Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı İsmail Uçar, Abant Tabiat Parkı'nın yerli ve yabancı yamaç paraşütü pilotlarının gözde mekanı olması için çalıştıklarını söyledi. 

Uçar, bölgenin tabiat parkının yanı sıra spor turizmine de ev sahipliği yaptığını belirterek, Çepni Yaylası'nda yamaç paraşütü yapıldığını anlattı.

"Buradaki üç atlama noktası yamaç paraşütü eğitimi için çok elverişli" diyen Uçar, "Yılın sekiz ayı bölgede uçuşlar gerçekleştiriliyor. Yerli ve yabancı yamaç paraşütü meraklıları hafta sonları yaylaya kamp kurarak, iki gün boyunca bölgede uçuş yapıyor. Abant Tabiat Parkı'nın yerli ve yabancı yamaç paraşütü pilotlarının gözde mekanı olması için çalışmalarımız sürüyor. Çepni Yaylası'nda sportif faaliyetler için doğaya uygun tesislerin yapılması için görüşmelerimiz sürüyor. Abant'ın tanıtımı için uluslararası projeler hazırlıyoruz" ifadesini kullandı.

"Tepenin mükemmel yapısı sporculara zarar vermeyecek şekilde"
Türk Hava Kurumu (THK) Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilotu Orhan Özgülbaş da Abant'ın bu spor için bulunmaz bir yer olduğunu söyledi.

Çepni Yaylası'na 2005'ten beri sürekli geldiğini kaydeden Özgülbaş, 2006'da hazırladığı rapor doğrultusunda Abant'ta çeşitli çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Yaylada farklı bölgelerden kalkış noktaları bulunduğuna dikkati çeken Özgülbaş, "Tepenin mükemmel yapısı sporculara zarar vermeyecek şekilde. Buranın çok tatlı eğimi olması, üstünde kaya, çalı, çırpı ve taş gibi engellerin bulunmaması çok güzel. Yumurta sırtı gibi mükemmel bir yer. Aynı zamanda hava akımlarını bozacak engel olmadığı için tek kelimeyle harika" ifadesini kullandı.

Özgülbaş, yaklaşık 30 yıldır yamaç paraşütü yaptığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin birçok noktasını gezdim. 'Burası emsalsiz' diyebilirim. Yamaç paraşütünün eğitim bazında bulunmaz yeri Abant ama 'turistik uçuş' dediğiniz zaman Fethiye aklımıza geliyor. Orada aynı zamanda yurt dışından gelen yabancılar da tatil yapıyor. Orasının da burasının da kendine özgü farklı doğası var. Bence burası değerlendirilmesi gereken bir yer. Daha çok sporcunun gelmesi için Bolu Sportif Havacılık Kulübünün mülki amirlerce desteklenmesi gerekiyor."

Özgülbaş, 160, 150 ve 450 metre yüksekliğindeki 3 tepenin yamaç paraşütü için ideal olduğunu sözlerine ekledi. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER