Bu hamsi tutulamıyor!
Hamsigücü Spor Kulübü, spor müsabakalarının tümünden galibiyet, turnuvaların tamamından ise birincilikle ayrıldı.
Trabzon'da iki yıl önce kurulan ''Hamsigücü Spor Kulübü'', ilde
bu yıl katıldığı spor müsabakalarının tümünden galibiyet,
turnuvaların tamamından ise birincilikle ayrıldı.
Yöneticilerinin tamamı beden eğitimi öğretmeni olan kulüp,
voleybol, hentbol, atletizm, masa tenisi, yüzme ve halk oyunları
branşlarında faaliyet gösteriyor.
Akçaabat ilçesinde 2009 yılının sonunda kurulan Hamsigücü Spor
Kulübü, bu yıl voleybol minik kızlar, voleybol yıldız kızlar,
voleybol yıldız erkekler, hentbol minik erkekler ve masa tenisi
genç erkekler kategorilerinde katıldığı tüm müsabakalarda Trabzon
birinciliği elde etti. Kulüp, atletizm, yüzme ve halk oyunları
branşlarında da yapılacak yarışmalardan aynı başarıyı bekliyor.
Kulüp başkanı Veysel Sivrikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüplerinin geçen yıldan bu yana yarışmalara katıldığını belirterek, ''Hamsigücü'nü kurduğumuz zaman en çok ilgiyi çeken ismimiz olmuştu. Şimdi ise başarılarımız konuşuluyor'' dedi.
Kuruluş döneminde insanların ''Hamsinin gücü mü olur'' diye sorduğunu anımsatan Sivrikaya, ''İsmimiz önemli değil. Önemli olan ne yaptığımız, ne yapacak olduğumuz. Gerçekten küçücük hamsilerdi hedefimiz, bunu başardık. Kurulduğumuzda 1 takımımız vardı. Şimdi 5 takımımız var ve 5'i de Trabzon birincisi oldu'' diye konuştu.
-''KÜÇÜCÜK HAMSİLERE ULAŞMAK İSTEDİK''-
Futbol branşına bilinçli olarak girmediklerini belirten Sivrikaya, şöyle devam etti:
''Trabzon'da herkes futbola ulaşabiliyor, ancak biz futbola ulaşamayan, spor yeteneği olan çocuklara, ''küçücük hamsilerimize'' ulaşmak istedik. Onların her birini bu sene Trabzon birincisi yaptık. Kulübümüzün özelliği, başkan olarak ben dahil tüm üyelerimiz, yönetim kurulumuz beden eğitimi öğretmeni. Zaten sporcularımız da öğrencilerimiz. İlköğretimden itibaren bizlerin elinden geçiyorlar. Her öğretmenimiz başarılı bulduğu yetenekli sporcuyu kulübümüze yönlendiriyor. Doğal olarak buradan başarı çıkıyor.''
Sivrikaya, ''hamsi ile kıvraklık ve zekanın'' bazı kesimlerce özdeşleştirildiğine dikkati çekerek, ''Herkeste zeka var. Biz zekayı kötü kullanmalarını engellemeye çalışıyoruz. Gençlerimizin bilgisayar başında ya da sağda solda zamanlarını boşa geçirmelerini istemiyoruz. Onları spor salonlarında, masa tenisinde, hentbolda, voleybolda, atletizmde değerlendirmek, çocuklarımızın toplumda saygın birer kişi olarak yaşamalarını istiyoruz'' dedi.
Kulüp hocalarıyla yetenekleri keşfettiklerini, bunlardan kimi zaman ailelerin bile haberi olmadığını ifade eden Sivrikaya, ''Çok ilginçtir, masa tenisi takımımızdaki sporcularımızın babalarını buraya çağıralım, çocuklarının bu kadar güzel masa tenisi oynadıklarına inanamazlar. Ailelerin de belki haberleri yok ama çocuklar çok güzel oynuyor'' diye konuştu.
Başkan Sivrikaya, geleceğe dönük planları arasında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmenin yer aldığını kaydetti.
-''HAMSİGÜCÜ DENİNCE HERKES GÜLÜYOR''-
Kulübün masa tenisi antrenörü Coşkun Gedikli ise okullarda eğitim öğretime devam eden çocukların spordan uzak olmamasını sağlamayı hedeflediklerini dile getirerek, ''Bizler beden eğitimi öğretmenleri olarak yetenekli öğrencileri kulübe kazandırıp, çocukları bilgisayar başında aşırı vakit geçirmekten, obeziteden, kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçlıyoruz'' dedi.
Gedikli, kulüp isminin de hala popülerliğini koruduğunu vurgulayarak, ''Sahaya indiğimizde Hamsigücü denince herkes gülüyor. Bence çok orijinal bir isim. İnşallah başarılarımızla Hamsigücü'nü daha iyi yerlerde görürüz'' diye konuştu.
Hentbol antrenörü Hayrettin Çakır da kulüplerinin kentte zaten var olan bir potansiyeli ortaya çıkardığını vurgulayarak, ''Öğrencilerin yetenekleri vardı. Biz sadece onlara yol açtık. Onlar da bu yolda başarıyla yürüyorlar'' dedi. Kulübün sadece futbola uzak olduğunu anlatan Çakır, ''Eğer kulübümüzün ismi Hamsigücü olmasaydı benim önerim 'Futbol Hariç Kulübü' olması yönündeydi. Çünkü her doğan futbol kulübüne yazılıyor. Eğer başka bir alanda yeteneği varsa futbol oynatılarak o yeteneği engelleniyor. Biz bunun önüne geçmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.
Masa tenisi takımından Batuhan Anıl Seis ise 9 yaşında başladığı bu sporda 9'u altın 13 madalya kazandığını anlatarak, ''Kulübümüz genellikle fazla ilgi gösterilmeyen sporları tanıtmaya çalışıyor. Hedefim, uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi tanıtmak'' dedi.
Voleybol takımı kaptanı Aleyna Yoloğlu da derece aldıkları müsabakalarda kulüp adı konusunda kendileriyle dalga geçildiğini, ancak bu duruma artık alıştıklarını belirterek, ''Kulübümüzü seviyoruz'' dedi.