Bu kulüp başarıları ile göz kamaştırıyor
Kahramanmaraş'ta 1997 yılında kurulan Engelliler Spor Kulübü, özellikle yüzme branşında elde ettiği başarılarla göz kamaştırıyor.
14 yıldan bu yana Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün yüzme havuzunu mesken tutan engelli sporcular, aradan geçen süre zarfında emeklerinin karşılığını almaya başladı.
Eğitimlerinin haricinde haftanın 7 günü yüzme havuzunda antrenmanlara katılan sporcular son katıldıkları Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda toplam 69 madalya almayı başardı.
Aynı zamanda Bedensel Engelliler Milli Takım Antrenörü olan
Osman Çullu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün gösterdiği
başarının örnek teşkil ettiğini söyledi. 4 branşta mücadele
ettiklerini, ancak yüzme branşının kulübün amiral gemisi olduğunu
anlatan Çullu, ''Aslında bu iş Ali Uzun'la başladı. Geçirdiği
trafik kazası sonrası 2 bacağını kaybeden Ali, yüzmeye büyük emek
verdi. Gerek Türkiye'de gerekse yurt dışında birçok yarışmalara
katıldı. Tabi Ali'nin bu azmi diğer sporculara da örnek oldu. Daha
sonra bir çok arkadaşımız bize başvurarak yüzmek istediklerini
söylediler. Biz burada bir yandan sporcu yetiştirirken diğer yandan
da bu kardeşlerimizi rehabilite ediyoruz. Çok doğru bir iş
yaptığımızı düşünüyoruz'' dedi.
Bedensel engellilerde milli takım sporcularının tamamının Kahramanmaraş Engelliler Spor Kulübü'nden oluştuğunu söyleyen Çullu, şöyle konuştu:
''Biz burada geminin kaptanlığını yapıyoruz. Elbette kolay olmadı. Büyük emekler verildi. İlk kez Avrupa'da Beytullah Eroğlu ile madalya aldık. Beytullah iki kolu olmayan bir kardeşimiz. Son 3 yıldaki azmi ile neler yapılabileceğini gösterdi. Şimdi tıpkı Beytullah gibi 2 kolu olmayan 8 yaşındaki Sevilay'ı keşfettik. O da inanıyorum ki 3-4 yıl içerisinde dünya gündemine oturacak. Bu yaşta büyük bir cesaret örneği gösteriyor.''
Hedeflerinin Londra Paralimpik Oyunları olduğunu kaydeden Çullu, 2 sporcusunun olimpiyat barajını geçtiğini, 2 sporcunun da bu yılki performansına göre yarışmalara katılma durumunun belirleneceğini ifade etti.
Halen kulübün yüzme branşında 20 sporcusunun bulunduğunu dile getiren Çullu, kulüp içerisinde tarama ekibi kurduklarını ve 40 sporcu belirlediklerini söyledi.
Engellilerin spora kazandırılmasının önemine değinen Çullu, ''Dünyada artık engellilerin sporla rehabilite edilmesinde hemfikir. Dolayısıyla nüfusunun yüzde 10'nu teşkil eden engelli vatandaşlarımızın mutlak suretle spor yapmasını arzuluyoruz. İşte biz bir yandan bu kardeşlerimizi topluma kazandırırken diğer yandan ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerine yardımcı oluyoruz'' dedi.
Türkiye'ye engelliler branşında, yüzmedeki ilk Avrupa madalyasını getiren milli sporcu Beytullah Eroğlu ise kulüpte çok güzel bir arkadaşlık ortamının olduğunu belirterek, ''Amacım Londra'da Türkiye'ye madalya getirebilmek. Ekim ayında antrenmanlara başlayacağız. Özlem'le birlikte olimpiyat barajını geçtik. İnşallah diğer 2 arkadaşımız da bu başarıyı gösterir ve müsabakalarda başarı elde ederiz'' dedi.