Gökhan Gönül hukuk kuruluna sevk edildi
Fenerbahçeli Gökhan Gönül'de yasaklı madde bulunduğu iddiası futbol gündemine bomba gibi düştü.
Fenerbahçeli Gökhan Gönül'de yasaklı madde bulunduğu iddiası futbol gündemine bomba gibi düştü..
12 Şubat'ta Kasımpaşa maçında aldığı darbe sonucu kaburgasında
kırık oluşan ve bu yüzden tedavi gören milli futbolcu Beşiktaş
derbisine ağrı kesici iğne olarak çıktı.
Karşılaşma sonrası doping kontrolü için çekilen kurada ismi çıkan
Gökhan, idrar numunesini verdi. Köln Doping Araştırma Merkezi'ne
gönderilen A numunesinde de yasaklı madde bulundu. Gazetenin
haberinde konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na bilgi
verildiği ifadesi de yer aldı.
FENERBAHÇE: İLAÇLARI ZAMANINDA BİLDİRDİK
Fenerbahçe cephesi ise, Gökhan Gönül'ün kaburgasındaki kırık nedeniyle yasaklı madde içeren ağrı kesicileri kullandığını ancak tedavinin her aşamasında bunların TFF'ye bildirildiğini açıkladı. Söz konusu madde ağız ya da damar yoluyla değil göğse yapılan iğne ile alınıyor.
DOPİNG DEĞİL YASAKLI MADDE
Sarı lacivertliler 'doping' diye adlandırılan maddenin 'yasaklı madde' olduğunu da özellikle vurguladı. Halen olayla ilgili araştırmalarını sürdüren Fenerbahçe Kulübü'nün gün içerisinde bir açıklama yapması bekleniyor.
HUKUK KURULU'NA SEVK EDİLDİ
Fenerbahçe'nin, "Biz ilaçları zamanında bildirdik" açıklamasına karşın, Gökhan Gönül Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu'na sevk edildi. Hukuk Kurulu, futbolcuyu kusurlu bulduğu taktirde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilecek.Yapılacak inceleme sonucunda Gökhan Gönül suçlu bulunduğu taktirde 2 yıla kadar ceza alması gündemde.
DR. HÜREL: YAN ETKİLERİ FAZLA
Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Ortopedi Uzmanı Yard. Doç. Dr. Can Hürel, sporcuların yasaklı maddeler konusunda son derece dikkatli davranması gerektiği uyarısında bulundu. Hürel, “Öksürük şuruplarından, anti gribal ilaçlara, idrar söktürücülerden, astım ve kalp ritmini düzenleyen bazı ilaçlara kadar uzanan geniş bir yelpazede yer alan bu ilaçların kullanımı öncesi sporcular mutlaka hekime danışmalıdır. Ayrıca, bu ilaçlar ve maddeler amaçları dışında kontrolsüz kullanıldığında oluşan hastalıklar yüzünden ölümlerin de meydana geldiğini de unutmamak gerekir. Bu maddelerin hemen hepsinin vücutta kısa ya da uzun süreli yan etkilere neden olduklarını, kalp krizinden iyi ve kötü huylu tümör oluşumuna, karaciğer fonksiyon bozukluğundan kısırlık gibi rahatsızlıklara neden olduğu bilinmektedir. Yanı sıra, aktarlarda ve eczanelerde satılan masum olduğu düşünülen bazı bitkisel ürünlerin de yasaklı maddeleri içerebildiğini hatırda tutmak gerekir" dedi.