Hacıosmanoğlu sözünde durmalı

Sözler tutulmak için verilir. "Beceremediğimiz zaman da o onurlu davranışı sergileyip 'biz beceremiyoruz' deyip becerecek insanlara bu kulübü bırakacak kadar Trabzonspor sevdalısıyız" diyenler beceremediklerine göre adaylıktan çekilmelidir.

Nurettin Özgenç ts.nurettinozgenc@gmail.com

Başkan sözünde dur ve çekil. Çünkü sözler verilmek için tutulur, yutulmak için değil.

Hakkında yapılan eleştiriler için "Beceremediğimiz zaman da o onurlu davranışı sergileyip 'biz beceremiyoruz' deyip becerecek insanlara bu kulübü bırakabiliriz" diyen İbrahim Hacıosmanoğlu'nu taraftarlar sözünün arkasında durmaya çağırıyorlar.

Trabzonspor'un mevcut başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında geçmişte yapılan baskı ve eleştiriler için “Aralık ayına kadar başarılı olamazsam ve dediklerimi yapamazsam gideceğim” dediğini biliyoruz. Ve bunların en başında gelen "O kupa (2010-2011 sezonu şampiyonluk kupası) Trabzonspor'un müzesine gelecek, çünkü o kupa Trabzonspor'un hakkıdır" dediği spor kamuoyunun malumudur.

Kaldı ki; "Trabzonspor başkanı kim olursa olsun, namus borcu olarak kupayı hırsızların müzesinden alıp Trabzonspor Müzesi'ne getirmek zorunluluğu vardır" demiştir ama bu konuda esaslı bir girişimde bulunamamıştır.

Keza "Beceremediğimiz zaman da o onurlu davranışı sergileyip 'biz beceremiyoruz' deyip becerecek insanlara bu kulübü bırakacak kadar Trabzonspor sevdalısıyız" diyenler yönetime seçildiği günden bu yana başarı adına kayda değer bir gelişme olmadığına göre sözünü tutmalı. Bu hususta kendi açık beyanları üzerine yeniden aday olması kendisiyle çelişmektedir.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kellesinin istendiği dönemlerde yapılan aleyhte girişimlerin, siyasi amaçlı ideolojik çalışmaların  amacının Hacıosmanoğlu yönetimin devrilerek yerine başka bir yönetimin getirilmesini görerek yapmış olduğum açıklamalarda maksatlı olduklarını görerek hep savunmuştum. 

Bunlardan biri olan; "....2013 yılında yapılan erken Genel Kurul'da yönetimi 6 aylığına değil süresine göre seçmiştik dolayısıyla mevcut yönetim görev süresini sonuna kadar doldurmalı. Yapılacak erken olağanüstü genel kurulun kongre isteyenlere belki faydası olabilir ama Trabzonspor'a zararı olacağı açık. Dolayısıyla olağanüstü genel kurulun süresi içerisinde yapılması kulübün geleceği açısından en sağlıklı yoldur." diye bizzat açıklama yapmıştım.

Ancak İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "....Bizim koltuk sevdamız yok. Biz Trabzonspor’u battığı yerden çıkarmak için başkan adayı olduk. Şu anda kulüp aldığımız dönemden çok iyi. Borcu artırdığımız söyleniyor. Kur farklı ve eski yönetimlerin borçlarına işlenen faizler nedeni ile Trabzonspor’un borcu arttı. Biz sadece 50-60 milyon liralık bir borç yaptık. Bu da yaptığımız transferlerin tuttuğu miktardır" diye beyanat vermek ne kadar doğrudur.

Zira kulübün borcunun arttığı bir gerçektir. Trabzon'da simit satan bir çocuğa dahi sorulsa borcun 450- 500 milyon olduğunu söyler. Yönetime gelindiğinden buyana artan borçları saklamanın gayretini anlamak mümkün değil.

Unutulmamalı ki; aklı selim hiç kimse, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun samimiyetine, duruşuna, tarzına, olaylara bakışına laf edemez, etmemeli de. Ancak tüm bunlar başkanlıkta kalacağı anlamına da gelmez. Çünkü hiç kimse kendini vazgeçilmez sanmasın.

Trabzonspor'un mahkeme kapılarında kalmasına neden olunmamalı

Önümüzde hafta sonu  5-6 Aralık 2015 Pazar günü yapılacak olan olağan seçimli genel kurul toplantısına sayılı günler kala, Bireysel adaylığın netleştirilmesi için Trabzonspor Divan Kuruluna çağrıda bulunmuştum ama ne yazık ki; bu hususta bir adım atılmadığı görülüyor.

Trabzonspor Olağan Genel Kurul ile alakalı Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen'in yaklaşan kongrede aday olmak isteyenlerin uyması gereken şartlarla ilgili yaptığı bir açıklamada "Yönetim Kurulu Başkanlığı dışındaki görevlere bireysel başvuru mümkündür." demiştir ama "bireysel aday"lığın şartları ve uygulanması hakkında detaylı  bir bilgi vermekten kaçınmıştır.

Oysa "Trabzonspor artık mahkeme kapılarından uzaklaştırılmalıdır. Asıl çözüm bekleyen sorunlar varken, mahkeme kapılarında çıkacak kararı beklemek bize zaman kaybettiriyor. Bunu düşünen arkadaşlara tavsiyem, kongreden sonra yargıya gitmektense kongreye odaklanmaktır. Sonra da üyelerin kararına saygı göstermektir" diyenler bile bireysel adaylık konusunda sorunun halli ve nasıl uygulanabileceği yönünde inisiyatif almıyor, dahası sorunun çözümünde tüzük deyip topu taca atmaktadır.

Trabzonspor mahkeme kapılarında olmaması için haksızlıklar giderilmeli. Hakkını alamayan halliyle geçmişte olduğu gibi gelecekte de mahkemeye başvuracaktır.