Samsunspor'da manevi destek arayışları

Samsunspor Yönetim Kurulu, 15 günlük periyotlarla ortak değerlendirme toplantıları yaparak, küskünler dahil tüm kesimlerden manevi destek isteyecek.

Samsunspor Yönetim Kurulu, şehirde ortak bir hareket oluşturulması amacıyla şehrin önde gelen insanları, kamu kurum ve kuruluş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri dahil herkesimle 15 günlük periyotlarla manevi destek ve birlik beraberlik toplantıları düzenleme kararı aldı. Toplantının ilki basın mensuplarının katılımıyla Kutlukent Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Uygulama hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Hakkı Tomaç, Samsunspor'un bir etkinlik düzenlemesinin andından "İşte yine para isteyecekler" şeklinde bir anlayış oluştuğunu, kendilerinin bu anlayışı yıkmaya çalıştıklarını, zor dönemden geçen kulübe, hiç olmasa manevi destek sağlanarak, neler yapılabileceğinin belirlenmesi için ortak akıl toplantıları düzenleyeceklerini söyledi. Samsunspor'un geleceği açısından nelerin yapılabileceğini konuşmak istediklerini belirten Tomaç, "Geçmişte yapılan hataları yeniden yapmak istemiyoruz. Gelecek açısından neler yapılması noktasında fikirlerden istifade etmek istiyoruz. Futbol çok büyük bir sektör. Başarı fikstürdeki yerimize bağlı olarak değerlendiriliyor. Sportif başarı için iyi bir yerde olmak gerekiyor. Takımı bir takım olma yolunda emin adımlarla yürüyor" dedi.

Kulübün ciddi borçlarının olduğunun herkes tarafından bilindiğini, kayyuma gitmesi yönünde birçok seslerin çıktığını, kendilerinin görevi üstlenerek günü kurtarma açısından ve geleceğe hazırlık için bir şeyler yapmaya çalıştıklarını ifade eden başkan Tomaç, "Kayyum sürecini hepimiz gördük. Zaman gösterdi ki bunlar yanlış şeyler. Şimdi yeni bir süreç başladı. Biz bu süreçte takımın geleceği için yeni projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Kulübe küskünler var, onlarda dahil hepsini manevi yönden destek için yanımızda olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu toplantıların maddi destek için değil, manevi destek ve fikir alışverişinde bulunmak için yararlı olacağına inanıyoruz" dedi.

Takımın üst üste aldığı başarılara değinen Tomaç, el birliğiyle iyi şeylerin başarılmaya çalışıldığına, takımın başarısı için şehrin kenetlenmesi gerektiğine de vurgu yaptı. İkinci Başkan Erkun Tutu, toplantıları çok önemsediklerine dikkat çekti. Takıma aylık bir gelirin sağlanması için ayrıca projelerin yürütüldüğünü, takıma aylık 250 bin TL tutarında bir girdinin sağlanması gerektiğini belirten Tutu, yeni projelerlere bunu sağlamaya çalıştıkları, birçok görüşme yaptıkları, futbolculara ise sadece maç başı ücretleriyle ilgili ödeme yapılmadığı, diğer tüm ödeme programındaki ücretlerinin ödendiği bilgisini verdi. Kulüp Genel Sekreteri Rüştü Arapoğlu, Samsunspor'un bir marka olduğuna değinerek, şunları söyledi:
"Samsunspor'u şehirle bütünleştirmek istiyoruz. Kulübün herkese açık olması gerekli. Bunu sağlamak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımız rahatlıkla kulübe gelmeli, hatta tesislerden yararlanmalı. Halkımız, Samsunspor'un kapısına gelmekten imtina etmemeli. Bunu sağlamak için mücadele edeceğiz"

"2011 yılında gardını almış, yerini, yönünü, yapacaklarını bilen bir yönetim bir kulüp olacak, buna hazırlanıyoruz" diyen Basın Sözcüsü Haluk Tan, yaptıkları işlerde samimi olduklarını, beklentileri karşılamak için çaba harcadıklarını kaydetti. Tan, sık yönetim değişmesinin sıkıntılarının da yaşandığını belirtti.

Toplantıda Samsunspor'a gelir getirici bazı projelerden de bahsedilirken, 19 Mayıs Stadyumu'nda barkot okuma sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle tek biletle 30 kişinin stat içine girmesinin engellenmesi yönünde çalışmaların da yürütüldüğü belirtildi.

Günün Önemli Haberleri