Sivas'a anne gibi kulüp başkanı
Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı bedensel engelli Nilüfer Avcı, sporculara anne şefkatiyle yaklaşıyor.
Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı bedensel engelli
Nilüfer Avcı, anne şefkatiyle yaklaştığı sporcularının başarılı
olabilmesi için elinden gelen çabayı gösteriyor.
Avcı, sporcularının yemeklerini yapıp, çamaşırlarını yıkıyor,
elbiselerini ütülüyor.Avcı, başkanlık yaptığı spor kulübü ile
birlikte aynı binada bulunan İbrahim Geneş Görme Engelliler Spor
Kulübü ve Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün sporcularının her gün
yemeklerini hazırlıyor. Aynı binada faaliyet gösteren 3 kulübün
temizliğini de kendisi yapan Avcı, kulüp binasında kalan
sporcuların çamaşırlarını yıkıyor, ütülerini yapıyor.
Kulüpte her gün pişirdiği yemekleri 4 Eylül Stadyumu'na
sporcuların antrenman yaptığı bölgeye gönderen Avcı'nın pişirdiği
yemeklerle sporcular, Türkiye ve dünya şampiyonalarına
hazırlanıyor.
Halter, atletizm, goalball gibi çeşitli branşlarda mücadele eden kulüplerdeki engelli sporcularına iftar yemeği de hazırlayan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıldır hizmet verdiği kulüpte görme engelli sporcuların ihtiyaçlarını elinden geldiğince karşılamaya çalıştığını söyledi.
Kulüp binasının temizliğinden, sporcuların yemeğine kadar olan bütün işleri kendisinin yaptığını ifade eden Avcı, bu işi de severek gerçekleştirdiğini belirtti. Sporcuların yemeklerinin daha önce dışarıdan geldiğini, bunun kesilmesiyle birlikte yemekleri kendisinin yapmaya başladığını anlatan Avcı, ''Kulüp olarak her şeyleriyle biz ilgileniyoruz. Burada kalan öğrencilerim var. İbrahim Geneş Spor Kulübü, Bedensel Engelliler Spor Kulübü ve başkanlık yaptığım kulübün yemeklerini hazırlıyorum. Sporcularımız stadyumda yemeklerini yiyorlar, antrenmanlarını yapıyorlar'' dedi.
Avcı, sporcuların şampiyonalarda önemli başarılar elde ettiklerini, Türkiye ve dünya dereceleri aldıklarını da belirterek, şunları kaydetti:
''Başarı sevgiden kaynaklanır. Sadece bizim hazırladığımız yemekler, sadece bizim hazırladığımız ortam değil, birbirimize duyduğumuz sevgi saygıdan kaynaklanıyor, birbirimize inanmamızdan kaynaklanıyor, yardımlaşmamazdan kaynaklanıyor. 3 kulüp müştereken, birbirimize danışarak iş yapıyoruz. Senin kulübün, benim kulübüm değil, hepimizin sporcuları. Yemek pişiyorsa hepimizin sporcuları yemek zorunda, hepimizin sporcuları başarı getirmek zorunda diyoruz. Herkese sevgiyle yaklaşıyoruz.''
-SPORCULARIN ÜTÜSÜNÜ YAPIYOR, ÇAMAŞIRINI YIKIYOR-
Kulüpte yatılı olarak kalan sporcuları da bulunduğunu ifade eden Avcı, ''Onların yemesi, içmesi, ütüsü, çamaşırı ne varsa yapıyorum. Bir anne evde evladına nasıl bakıyorsa ben de burada onları yapmaya çalışıyorum, onlara ailelerini aratmamaya çalışıyorum. Elimden geldiğince inşallah yapıyorumdur'' dedi.
Avcı, başarmak için inanmak gerektiğini belirterek, ''Yapacağın işe, karşındaki insana inanmak gerekiyor. 'Ben bunu yapacağım' dediği zaman zaten başarının yüzde 50'si sizde, yüzde 50'sini de gücünüzle ortaya koyuyorsunuz. Engelli ne kadar başarılı olursa evinde engellisini saklayan aileler, bu başarıyı gördüğü zaman çocuklarını dışarıya yöneltecekler. Yani başarı engel tanımıyor. Ne olursa olsun engelli veya engelsiz çocuklarımıza biz destek olduğumuz sürece başarıyı elde ederiz'' diye konuştu.
Görme engelli sporcularının sporla hayata bakış açılarının değiştiğini de ifade eden Avcı, sporculara özgüven geldiğini belirterek, köyden gelen, hiç okula gitmeyen bazı sporcularının bugün eğitimlerini tamamladıklarını, milli takıma seçildiklerini, Türkiye ve dünya dereceleri elde ettiklerini söyledi.
-''EVDE ENGELLİ ÇOCUKLARINIZI SAKLAMAYIN''-
Avcı, bu çalışmalara önderlik yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek, ''Ailelere diyoruz ki evdeki engelli çocuklarınızı saklamayın, sizin çocuklarınız da başarılı olabilir. O çocuklar da hayatla tanışsın istiyoruz'' dedi.
Ramazan ayında da görme ve bedensel engellilerle zaman zaman iftar yemeğinde biraraya geldiklerini belirten Avcı, iftar yemeğini de kendisinin pişirdiğini ifade ederek, ''Ramazan ayının hayırlara vesile getirmesini diliyorum. İftar yemeğinde arkadaşlarımızla bir araya gelelim istedik'' dedi.
Avcı, görme engellilere kulüp binası tahsis eden iş adamı Nuri Geneş ile bazı firmalara da teşekkür ederek, çalışmalarında o firmaların büyük katkısının olduğunu kaydetti.
-ANNE SEVGİSİYLE GELEN BAŞARILAR-
Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ali Rıza Durak ise Avcı'nın kendi spor kulübü ile birlikte kulüplerdeki engelli sporculara annelik yaptığını söyledi.
Avcı'nın engellilere olan ilgisi ve yaptığı hizmetlerin başarıya katkı sağladığını anlatan Durak, ''Hepimize annelik yapıyor. Zaten o yemeklerin sıcaklığı da kendi içinin sıcaklığından geliyor. Biz görme engelli veya bedensel engelli demiyoruz. Görme ve bedensel engelli arkadaşlarımız birlerine yardımcı oluyorlar. Spor dalında da hemen hemen hepsi aynı branşta yarışıyor. Görme engelli arkadaşlarımızın çok güzel dereceleri var. Biz de bu yıl halterde Türkiye şampiyonasında 3 altın, bir gümüş, bir bronz aldık, Sivasımız'ı en güzel şekilde temsil ettik'' dedi.
Görme engelli milli sporcu Dursun Hayran da, engellilerin kendilerine güvenmelerini istedi.
Engellilerin bir spor kulübüne üye olduktan sonda düzgün şekilde antrenmanlarını yapmasıyla başarının arkasından geleceğini anlatan Hayran, görme engellilerin kendilerine inanmalarını ve başarmalarını istedi.
Hayran, iftar yemeğinde arkadaşlarıyla bir araya geldiği için mutlu olduğunu da kaydetti.