Trabzonspor şike sürecinde eksik kaldı!

Trabzonspor'da olağanüstü genel kurulda Muharrem Usta'nın listesinde yer alan işadamı Kazım ŞENGÖÇGEL çarpıcı açıklamalar yaptı

İNTERNETSPOR ÖZEL/ Trabzonspor'da olağanüstü genel kurulda Muharrem Usta'nın listesinde yer alan işadamı Kazım ŞENGÖÇGEL Trabzonspor ve yöneticilik hakkında yazarımız Sadi Karakaş'a çarpıcı açıklamalar yaptı..

İŞTE TRABZONLU İSİMDEN ÇARPICI ROPÖRTAJ

Kazım ŞENGÖÇGEL kimdir..?

1981 yılında İstanbul'da doğdum. Eğitimimi İstanbul'da tamamladım. Aslen Trabzon Yomra'lıyım. Evli ve 1 çocuk babasıyım. Enerji Verimliliği konusunda faaliyet gösteren DAF Enerji firmasında Yönetim Kurulu Eş Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Aynı zamanda şu anda Süper Amatör ligde top koşturan Nişanca Kalespor Spor Kulübü Başkanlığı'nı yapmaktayım.

Trabzonspor sizin için ne ifade ediyor!?

Öncelikle Trabzon benim memleketim, kültüründen etkilendiğim ve o kültürden esinlenerek kendimi geliştirdiğim şehirdir. Trabzonspor benim için ayrıca coşkularımızın sevinç, üzüntü, gurur ve heyecanımızın kısacası duygularımızın kenetlendiği spor kulübü olmanın ötesinde bir anlam ifade etmektedir.

Seçim Atmosferini yaşadınız.. Nasıl bir değerlendirme yaparsınız!?

Trabzon bir futbol şehri ve Trabzonspor da çok büyük bir camia. Delegeler kararını vermiş ve yeni yönetimini seçmişlerdir. Trabzon'da yaşayan insanımız ve Trabzonspor taraftarı futbolun içinde ve futbolu o kadar iyi biliyorlar ki başkaları tarafından yanlış yönlendirilmeleri mümkün olamaz. Bu sebeple yeni seçilen başkan ve yönetimin de insanlara projelerini çok açık ve net bir şekilde ifade etmesi gerekmektedir. Bu bağlamda Trabzonspor ve Türk Spor Camiası' na hayırlı olmasını temenni eder ve yeni seçilen yönetime başarılar dilerim.

Size göre Trabzonspor şike sürecinde neleri eksik yaptı neleri fazla yaptı!?

Şike sürecindeki mevcut başkan ve yöneticilerimiz bu süreçte yeterli mücadeleyi veremediler. Eğer taraftarlarımızın vermiş olduğu mücadelede taraftarın daha fazla yanında bulunsalardı ve onlar kadar mücadele edebilselerdi bu sürecin daha tatminkar geçmesini sağlayabilirlerdi ve 2010-2011 sezonu şampiyonu olan Trabzonspor'umuzun kupasını müzemize getirebilirlerdi.

Trabzonspor dünya arenasında varolabilmesi için stratejisi ne olmalı...?

Bu konuda en önemlisi geçmişte yapılan hatalardan ders alınması, tecrübeler edinilmesidir. Diğer taraftan rakip olarak Türk takımlarından daha öte özellikle Avrupa takımlarının başarılarının incelenmesi, fark yaratacak kararların belirlenip makul planlar oluşturulması, bu planların gereken maddi desteğin de sağlanarak disiplinle uygulanmasıdır.

Trabzonlu işadamları küstürülüyor, size göre sebepler ne olabilir!?

 Aslında en önemli konu bu. Trabzon'lu iş adamlarımız gerçekten işini çok iyi yapan, ciddi, mücadeleci yönleriyle tanınırlar. İşlerini belirledikleri noktaya getirmek için önemli mücadeleler veriyorlar. Başarıya ulaşıp, işleri düzene koyduklarında, Trabzon için neler yapabiliriz noktasına geldiklerinde Trabzonlu hemşerilerimizden özellikle "şimdiye kadar neredeydiniz" şeklinde eleştiriler alıyorlar. Öncelikle kabullenip sahiplenseler, küstürülmeseler bu iş adamları gerçekten Trabzonspor için çok şey yapabilirler. Bundan eminim. Çünkü Trabzonspor'un her Trabzon'lunun gönlünde özel bir yeri vardır.

Türk futbolunun bir vizyon sorunu var mıdır !? Eğer varsa bu takımlara yansımış mıdır!?[page_end]

Kesinlike var. Tek kelime ile ifade edeceğim; "Torpil". Sporda tüm branşlardan torpilin kaldırılması için çalışmalar yapılmalıdır. Avrupa'da yaşayan gurbetçi insanlarımız arasında bir oranlama yapacak olursak bulundukları yerdeki nüfuslarına göre daha fazla yıldız futbolcu çıkarttıklarını görebiliriz. Futbolcu adaylarımızı her hangi bir yönlendirmeye bakmaksızın objektif olarak belirleyebilirsek daha yetenekli futbolcular çıkartıp bunun mutlaka Türk futboluna daha pozitif-önemli yansımaları olacaktır.

Yönetici nasıl olmalı!?

Yönetici bir iş adamı, İş hayatına, çevresine nasıl özen gösterip özveride bulunuyor ise burada da üstlenmiş olduğu görevi daha da büyük hassasiyetle, ciddiyetle ve disiplinle gerçekleştirmek zorundadır. Çünkü burada daha büyük bir sorumluluk var, önünüzde milyonlarca taraftarın gönlünde olan bir takım, büyük bir camia var.

Para veren yönetici profili mi, kurumsallaşmayı hedef alan bir kulüp modeli mi!? Size göre geçişler nasıl olmalı!?

 Kulübümüzün mali durumu bilinmektedir. 170 milyon TL civarında borcu var. Gelir olarak da İstanbul kulüplerine göre çok daha büyük bir gelir farkı var. Büyük bir kulüp olmayı hedefliyorsanız, Avrupa ve dünya çapında önemli başarılara imza atmayı planlıyorsanız. Bunun için de görüş birliği içinde iseniz, Evet, hedeflerinize ulaşana kadar yöneticilerin maddi olarak kulübe katkıda bulunmaları gerekmektedir fakat bunun için para vermek yetmez finansal yapının ve kulüp gelir gider mekanizmasının da etkin bir şekilde yönetilmesi gerekir.

Trabzonspor taraftarını nasıl değerlendiriyorsunuz!!?

Başta da belirttiğim gibi Trabzon halkı ve Trabzon dışında yaşayan, Trabzonspor'a gönül vermiş insanımız futbolu o kadar iyi biliyor ve Trabzonspor'a o kadar güzel sahip çıkıyor ki Türkiye'de başka hiçbir kulübün taraftarının onlar gibi olduğunu düşünmüyorum. Trabzonspor başarısız bir sonuç aldığında onları o kadar etkiliyor ki bu iş ve özel hayatlarına kadar bariz yansıyor. Trabzonspor yöneticilerinin bunu iyi anlayıp analiz ederek ona göre Trabzonspor'un başarısı için olağanüstü çalışması gerekmektedir.

Günün Önemli Haberleri