Bordo-mavili kulübü Olağanüstü Kongreye getirmek için
imza toplayan muhalif grupların 1490 delegeden topladıklarını
duyurdukları imzaların çoğunun sahte olduğu kanaatindeyim...
Muhalif delegelerin 'İmza Platformu' adı altında
topladıklarını iddia ettikleri imzaların çoğunun kent içinde
yapılan araştırma da sahte olduğu söyleniyor. İmza sahibi
delegelerin imzasının yanında TC vatandaşlık numaraları olmalıdır.
İmza yanında vatandaşlık numarası yoksa noter nezdinde
toplanmamışsa sahte olmadığından emin olunmayan imzalara itibar
edilmemeli.
BLÖF YAPIYORLAR
Olağanüstü genel kurul için yeterli bin 490 imzayı topladıklarını iddia edenler, imza platformu adına yerel gazetelere ilan vererek kendileri harekete geçmeden bordo-mavili kulübün yönetim kuruluna, olağanüstü genel kurul kararı alması çağrısında bulunarak blöf yapıyorlar. Madem ki kongre için yeterli imzaya ulaşılmış gereken yapılır, tavsiyede bulunulmaz.
Trabzonspor'da olağanüstü kongreye gidilmesi için imza toplayan muhalefetin olağanüstü kongre girişimi,kulübümüze, camiamıza yarardan çok zarar verme amaçlı olduğu görülüyor. Bazı kesimler kendi menfaatlerine Trabzonspor'u alet etmemeli. Ayrıca erken Genel Kurul niye gündeme gelsin ben onu merak ediyorum? Bu tür bir erken kongre anlayışı Trabzonspor'u zarara sokar. Nitekim olağan kongre tarihine 1 yıla yakın bir zaman kalmışken olağanüstü kongre için bazı üyelerin imza toplamasının Trabzonspor zarar verme ve genel kurul üyelerini yormaktan başka hiçbir işe yaramaz.
Erken genel kurul için imza toplayan delegelerin demokratik haklarına saygım sonsuzdur. Ancak bu haklarını uygularken yaptıkları girişim ile camiamıza zarar vermemeleri için çok dikkat etmelidirler. Eleştirilerinde haklı yanlarından daha çok haksız yanları da var. Kabul ederler veya etmezler ama yönetim anlamında bir de eski dönemlere bakmalarında fayda var.
Ayrıca geçen yıl yapılan erken Genel Kurul'da yönetimi 6 aylığına değil süresine göre seçmiştik dolayısıyla mevcut yönetim görev süresini sonuna kadar doldurmalı. Yapılacak erken olağanüstü genel kurulun kongre isteyenlere belki faydası olabilir ama Trabzonspor'a zararı olacağı açık. Dolayısıyla olağanüstü genel kurulun süresi içerisinde yapılması kulübün geleceği açısından en sağlıklı yoldur.
Trabzonspor'un mevcut başkanı baskı ve eleştirilere rağmen, “Aralık ayına kadar başarılı olamazsam ve dediklerimi yapamazsam gideceğim” diyor. Bu açık beyan üzerine kongre zamanına kadar beklenilmeli ve verilen sözlerin yerine getirilmemesi halinde gereken o zaman yapılmalı şimdi değil. Başarı ve başarısızlık tartışılır ama yolun yarısında erken genel kurul yapmak Trabzonspor'a hiç bir fayda sağlamayacaktır.
YIKICI DEĞİL YAPICI OLUNMALI
Trabzonspor'un mevcut yönetimi seçimle göreve geldiği kongre de mahkemeye verildi ve süreç halen devam ediyor. 25-26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul'un iptalini isteyenlerden biri de şahsımdı. Ancak benim kongrenin iptalini istemem yönetimle alakalı değil tüzükteki yanlışların ve bireysel adayın seçimi ile alakalıydı. Adayların Trabzonspor yönetimine girebilmesi için 'bireysel adaylık' yolu açılmış ama seçilebilmesi için gerekli olan düzenleme noksan ve tüzük yetersizdir. Ayrıca Divan başkanlığı tarafından bireysel adayın tanıtımına izin verilmediği, seçilebilme şeklinin açıklanmadığı gibi seçmen listesi dahi kabin dışına konulmuştur. Bu durum seçilmeye engel olduğu için bireysel adaylıktan istifa ederek demokratik hak gereği kongrenin iptalini istedim. Ancak Trabzonspor'a zarar vermemesi için daha sonra bu hakkımdan feragat ettim.
Elbette delegeler arasında bugün kaygı ve tasa vardır ama her şeye rağmen kaygı ve tasayı engelleyen husus şudur; bu camia mensupları, birbirini kırsa da küstürse de, haksızlıklar yapsa da, kulüp menfaatlerinin ön plana çıkması gereken durumlarda asgari müşterekte birleşmelidir.