BEŞİKTAŞ

Beşiktaş stadı Vodafone Arena'ya ne zaman kavuşuyor?

Aralık 2013'te temeli atılan Vodafone Arena'da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Beşiktaş stadı Vodafone Arena'ya ne zaman kavuşuyor?

Beşiktaş yuvasına dönmek için artık günleri sayıyor. 2013 Haziran ayında ilk olarak İnönü Stadı'nın yıkımıyla başlanan yeni stadyum sürecinde sona yaklaşıldı. Aralık 2013'te temeli atılan Vodafone Arena'da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 

Çatının membran ile kaplanmasında 4'de 1'lik bölüm geride kaldı. 1 ay içinde çatının tamamen hazır olması beklenirken, koltuk takma işlemi bu hafta içinde sona erecek. Stadın iç kısımlarındaki çalışmalar devam ederken, sahadaki iş makinaleri kaldırıldı. Çim serimine başlamadan önce saha drenajı yapılıyor. Stadın isminin yazılı olduğu panolar asılırken, turnikelerin takımı da gerçekleşti.

Başkan Fikret Orman önümüzdeki günlerde yapacağı basın toplantısı ile açılış tarihini ve etkinlikleri açıklayacak. Başkan Orman ve Yönetim Kurulu basın toplantısına kadar tarihle ilgili ipuçu vermekten kaçınırken, inşaatın tamamlanmasına ilişkin tahminler yapılmaya başlandı.

Vodafone Arena'da 'Beşiktaş' yazısı göründü



Ntvspor'daki habere göre; Bugün itibari ile açılış için en uygun tarih 30 Nisan olarak görülüyor. Beşiktaş o tarihte ligin 31. hafta karşılaşması için Kayserispor'u konuk edecek. Çalışmalarda aksaklık olmaması durumunda 30 Nisan Vodafone Arena'nın açılış günü olarak tarihe geçebilir.

Eğer çalışmalar beklenenden daha hızlı bir şekilde tamamlanırsa 5 Nisan tarihi de açılış günü yapılabilir. 5 Nisan'da maç olmasa da Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın doğum tarihi olması, günü anlamlı kılıyor. 

VODAFONE ARENA İNŞAATINDA DAĞCILAR ÇALIŞIYOR

Siyah beyazlıların açılışını dört gözle bekledikleri yeni mabedi Vodafone Arena'nın çatısının kaplamasını 14 dağcı yapıyor.

GÜNLÜK 200 LiRAYA TIRMANIYORLAR!

1- Dağcılar, bu tür işler için özel bir setrifika almak zorunda.

2- Sertifika İngiltere merkezli bir şirket tarafından veriliyor.

3- Türkiye’de 4-5 günlük eğitimden sonra sınav yapılıyor.

4- Bu işi yapanların geneli kaya tırmanışçılarından oluşuyor.

5- Yabancı bir denetmen eşliğindeki sınav oldukça zor ve 1 gün sürüyor.

6- Yapılan bu işe sektör içinde ‘İple erişim’ deniliyor.

7- Bu işi yapan dağcıların günlük yevmiyesi 150-200 TL arasında değişiyor.

8- Maaşlı olarak çalışanların aylık kazancıysa 2500 TL civarında seyrediyor.

9- Son zamanlarda çalışan sayısı artığından ücretler düştü.

10- Stat çatıları dışında, LPG tanklarının ultrasonografik kontroleri, rüzgâr santralları, köprü ışıklandırmaları ve gökdelen temizliğinde dağcılık teknikleri kullanılıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER