Hacıosmanoğlu döneminde borçlar arttı!
Trabzonspor Kongre Üyesi Nurettin Özgenç, Trabzonspor'un borçları ve başarı durumu hakkında çarpıcı eleştiriler yaptı.
Trabzonspor Kongre Üyesi Nurettin Özgenç, Trabzonspor'un borçları ve başarı durumu hakkında çarpıcı eleştiriler yaptı. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetimi sırasında borçların arttığını iddia eden Özgenç teknik adam konusuna da değindi..
İşte Nurettin Özgenç'in açıklamaları;
Türk futbolunun “Şampiyon” tescilli 4. takımı olan Trabzonspor'da başarılar yerine kulübün İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığı döneminde artan borçları ve futbol topu değiştirir gibi teknik adam değişiklikleri konuşuluyor.
İlk önce borçtan başlarsak; Geçen ay Trabzonspor Kulübü’nden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada bordo - mavili kulübün 31 Ağustos 2015 itibariyle 219 Milyon 595 bin 226 TL kısa vade, 116 Milyon 118 bin 241 TL uzun vade olmak üzere toplam 407 Milyon 713 bin 567 TL borcu olduğu açıklanmıştı.
Oysa yönetime gelindiği 2013 yılında, kulübün borcunun 100 milyon TL civarında olduğu bilinen bir gerçekti. Mevcut yönetim 30 aylık bir zaman zarfında kulübün borcunu başta teknik direktörlük konusunda bilinçsizce ve hovardaca davranışlar yüzünden 3 misli artırarak 400 milyon lirayı aşmış duruma getirdi.
Kurumsal yönetim anlayışından uzak olan Trabzonspor'da basiretsiz yönetim yüzünden teknik direktörler acımasızca harcanıyor.
Ayrıca kulübün kaynaklarını sorumsuzca harcayan, transfer dönemlerinde akla hayale gelmeyecek yanlışlarla kulübü borç batağının içine sürükleyen zihniyet gidecek yerine öz kaynaklarını layıkıyla kullanacak bir anlayış gelmeli.
Kulübün borçları tavan yaptı ama ortada başarı namına kayda değer bir gelişme yok. Teknik direktörlük konusunda ise istikrarın esamisi yok. Neredeyse 3 ayda bir hoca değişikliği yapıldı. Zira, Trabzonspor son 2,5 yılda 6 kez teknik direktör değişikliğine gitti. Örneğin, Tolunay Kafkas ile 4 ay, Mustafa Reşit Akçay ile 9 ay, Hami Mandıralı ile 4 ay, Hami'yi beğenmeyip kurtarıcı olarak getirilen Vahid Halilhodzić ile 4 ay, Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı diye olsa gerek, Ersun Yanal ile topu topu 8 ay, Şota ile de bir kaç ay 3 yıllık bir süre de toplam da 6 hoca değiştirmek elbette istikrazlıktır. Nitekim bordo-mavili kulüpte teknik direktörlük konusunda bilinçsizce ve müsrif davranışlar sergileyen Trabzonspor yönetimi yanlışa yanlış tercih ile çözüm bulmaya çalışıyor.
HAMİ'NİN DİĞERLERİNDEN NEYİ EKSİK
Zor dönemde takımın başına getirilen Hami Mandıralı' ya biraz daha şans verilmeliydi. Kaldı ki; Hami Trabzon'un kendi evladı zaten kendi kazancından çok Trabzon'u düşünür yapamadığını anladığı yerde parayı falan düşünmeyip kendisi giderdi. Bence Trabzon efsaneleri arasında yer alan Hami takımı çalıştırmalı. Sezon içinde takımın başına getirilmek için başka teknik direktör aramaya gerek yok. Camia içinde sevilen, kulübe katkısı olanlardan biri olan Hami Mandıralı'ya tam yetki verilerek iş başına getirilmeli.
Trabzonspor maddi olarak çok ağır kayıplara uğruyor. Bunca masrafa rağmen Trabzonspor hak ettiği yerde değil? Trabzonspor başkanı, basında çıkan yemekli haberler yüzünden ve bir kaç yöneticiyle antrenör göndermez. Yönetim kurulunu toplar ve kararını öyle verir.
Türk futbolunun “Şampiyon” tescilli takımlarından biri olan Trabzonspor fikstür durumuna bakıldığında, Osmanlıspor'un bile altında 12.sırada yer almakta. Bu durum Trabzonspor'un hak etmediği bir yerde olduğunun bariz göstergesidir. Bu kötü gidişata dur demek için kongre de güçlü bir yönetim iş başına getirilmeli.
TRABZONSPOR KONGRESİ DE 3 BÜYÜKLER GİBİ OLMALI
Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış, Avrupa da adından söz ettirmiş Trabzonspor, amatör küme takımlarından Çömlekçispor gibi kongre yapmamalı. Trabzonspor'un Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'taki gibi yönetime talip olacak kişilerin sayısı çok azdır. Bordo-mavili kulüpte gerçek anlamda başkan adayları artmalı. Marka isimler yönetime talip olup rekabet oluşturmalı ki kalite artsın, başarılı transferler yapılabilsin. Trabzonspor'da yönetimine talip olanların sayısı bir elin parmakları kadar. Diğer kulüplere baktığımızda çok farklı tablolar ve değişik simalar ortaya çıkmakta. Umarım önümüzdeki kongre de bu durum değişir.
Yeri geldiğinde "Bize her yer Trabzon" diyorsak bu kentin takımına el birliğiyle katkı yapmalıyız. Trabzonspor'u yönetim anlamında dar çerçeveden koparıp geniş kitlere açmalıyız. Trabzonspor dar çevrelerin değil tüm sevenlerin takımı olmalı.
Büyük Trabzonspor camiası; birlik ve beraberliğin, azmin, inancın, kararlılığın önünde hiçbir gücün duramayacağını herkese göstermeli.