YEREL HABER

Minik sporcular tribünlerde uyuyor

Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda mücadele eden küçük sporcular maç temposuna dayanamayarak tribünlerde uyuyor.

Minik sporcular tribünlerde uyuyor

Tekirdağ'da devam eden Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda mücadele eden küçük sporcular, tartı odasında saatlerce sıra beklemeye ve sabah saat 09.00'dan gece yarısına kadar süren yoğun maç temposuna dayanamayarak tribünlerde uyuyor.Türkiye Tekvando Federasyonunun 2011 yılı faaliyetleri arasında yer alan Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası, Atatürk Spor Salonu'da yapılan müsabakalarla devam ediyor. Ancak, gerek yoğun maç temposu, gerekse tartı odasında saatlerce beklenen sıralardan dolayı yüzlerce minik tekvandocu yorgun düşüyor.

Bazı sporcular, ilk maçlarına sabah saat 09.00'da çıkarken, sekizinci maçlarını aynı gün saat 24.00'te yapmak durumunda kalabiliyor. Bu sırada tribünlerde uyuyan çocuklar, müsabaka saatleri geldiğinde antrenörleri ve yakınları tarafından uyandırılıyor. Uyku sersemi çocuklar, ellerini yüzlerini yıkayıp maça çıkıyor.

Tartı işlemi ve ardından bilgisayar kaydı için beklemek de minik sporcuları bitap düşürüyor. Sabah saat 07.00'de başlayan tartı işlemi, saat 11.00 sıralarında tamamlanıyor. Yerini kaybetmemek için sıradan çıkamayan çocuklar, saatlerce bekliyor.

Müsabakalara torununu getiren İsmail Yumurtacı, kızlarla erkeklerin aynı odada tartılmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, çocukların saatlerce tartı sırasında beklediğini vurguladı.

Yumurtacı, ''Bununla ilgili şikayetimizi federasyona ilettik. Benim torunum, sabah ilk maçına saat 09.30'da çıktı. Son maçını da gece saat 24.00'te uyuduğu yerden kalkarak yaptı. Maça çıkıyorlar, daha sonra kucağımızda yatıyorlar. Biz de tekrar tekrar uyandırıp maça çıkarıyoruz. Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün bu saatleri ayarlaması gerekiyor'' diye konuştu.

-MİNİKLER DERT YANDI-

Minik sporculardan Kagan Eşme de, şampiyonanın yorucu bir tempoda geçtiğini ifade ederek, ''İlk maçımı saat 09.30'da yaptım. Biraz rahattım ama zaman ilerledikçe yoruldum ve tribünlerde uyudum. Saat 24.00'te de uyanıp yarı final maçımı yaptım. Ben milli sporcu olsaydım, dünya şampiyonu olmak için 5 maç yapardım, ama burada 7 maç yaptım ancak 3. olabildim'' diye konuştu.

Bayanlar kategorisinde mücadele eden Gülçin Obuz ise kızlarla erkeklerin aynı yerde giyinip tartılmalarını doğru bulmadığını anlatarak, tekvando sporunu bırakacağını söyledi.

Obuz, ''Ben 4 maç almama rağmen, dereceye giremedim. Ona mı üzüleyim, yoksa boşu boşuna kilo verdiğime mi üzüleyim. Toplam 12 saat dövüştüm. Sabah saat 09.00 gibi ilk maça çıktım. Saat 21.00 gibi de son maçımı yaptım. Bu son turnuvam olacak. Bir daha tekvando yapmak istemiyorum. Bunu aileme de anlatacağım'' dedi.

-FEDERASYON GENEL KOORDİNATÖRÜ ERÇİN'İN AÇIKLAMASI-

Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, tekvandonun, Türkiye'de lisanslı amatör sporcu sayısı en fazla spor dallarından biri olduğuna dikkati çekerek, Tekirdağ'daki şampiyonaya 61 ilden 1800'ün üzerinde sporcunun katıldığını bildirdi.

Erçin, şunları kaydetti:

''Trakya bölgesinde böylesine yüksek katılımlı bir şampiyona ilk defa gerçekleştirildi. 10-12 yaş gruplarındaki çocuklarımız, Artvin, Diyarbakır, Van gibi yurdun dört bir tarafından kalkarak, Tekirdağ'a geldiler. Centilmence mücadele ediyorlar. Bu çocuklar büyük hedefleri olan çocuklar. Yakında ülkemizi Dünya ve Avrupa şampiyonlarında, olimpiyatlarda temsil edecekler. Yarının şampiyonları buradan çıkacak.''

Turnuva boyunca en büyük sorunlarının kalacak yer olduğunu dile getiren Erçin, Tekirdağ'da otellerin pahalı ve sayısının az olduğunu söyledi.

Erçin, ''Türkiye'nin çoğu yerinde organizasyon yapıyoruz, ama böyle pahalı bir yer görmedim. Veliler, antrenörler, hakemlerle birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişi buraya geldi. Tekirdağ Valiliği, Belediye Başkanlığı ve federasyonumuzun girişimleriyle çocuklarımızı çeşitli yerlerde konaklatıyoruz'' diye konuştu.

Turnuvaya yoğun bir katılımın olduğunu belirten Erçin, sözlerini şöyle tamamladı:

''Birkaç sıklette yoğun katılım oldu. 20 sıkletin içinde iki tanesinde böyle bir sıkıntı oldu. 160'şar sporcunun katıldığı bir sıklet olduğu için bir gün yoğunluk yaşandı. Daha sonraki günler ise çocuklar normal müsabakalar yapıyor. 5 veya 6 maçta, bir çocuğun dereceye girmesi normal. Biz çocukların küçük yaşta olmasını göz önüne alarak, 1,5 dakika olan raunt sürelerini 1 dakikaya indirerek, fazla maç yapmalarından kaynaklanan efor kaybını korumaya çalıştık.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER