Özel Olimpiyatlar Türkiye Uşak'ta başlıyor
Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye, 4 Ekim tarihinde, Atapark’da gerçekleşiyor.
Uşak Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği özel olimpiyatlar, özel ve partner sporcuları renkli etkinliklerle bir araya getirmeye hazır
Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, farklı bölgelerde düzenlediği etkinliklerine Uşak’la devam ediyor. 4 Ekim tarihinde Uşak Belediyesi ev sahipliğinde, Atapark’ta bir araya gelecek özel sporcular Bocce, atletizm, binicilik, karma basketbol ve anne-kız futbol takımlarında hünerlerini sergileyecek. Gün boyu sürecek etkinliklerde sporun yanı sıra halk oyunlarına katılacak olan sporcular, Uşak’ın ata sporu cirit gösterilerine eşlik edecek ve çeşitli sosyal etkinliklerle keyifli vakit geçirecek. Dünyada 179 ülkede yapılan etkinlik, ailelerin de olimpiyatlara katılımı ile Türkiye’de bir ilke dönüştü. Uşak ve çevre illerden de yoğun ilgi ile oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşecek.
Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan da Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin çalışmalarını ilgi ve takdirle takip ettiklerini belirterek, “Özel çocuklarımızı, ailelerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini Uşak’ta ağırlayacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Etkinliklerimize katılacak sporcularımızın mutluluğuna şahit olacağız. Ve böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmak bizler için çok kıymetli. Biz tüm halkımızı bu anlamlı etkinliğe, Atapark’a davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Özel Olimpiyatlar Türkiye Hakkında:1982 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170’ten fazla ülkeye yayılmış 5 milyondan fazla özel sporcuya ulaşan uluslararası sivil toplum kuruluşu olan Özel Olimpiyatlar’ın (Special Olympics) Türkiye’deki tek kuruluşudur. Kuruluşundan beri Onursal Başkanlığını yürüten Dilek Sabancı’nın maddi ve manevi bireysel destekleri ve liderliğiyle 2002 yılında bugünkü dernek statüsünü kazanan Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve diğer bireylerle eşit haklarla sosyal hayata katılımlarını sağlamayı hedeflemektedir.