PFDK'dan Alexander Sörloth'a eşi benzeri görülmemiş ceza
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Gençlerbirliği karşılaşmasında Baiano’yu ittiği için kırmızı kart gören ve ‘kural dışı hareket’ başlıklı 43. maddeden sevk edilen Trabzonsporlu Alexander Sörloth’a 2 maç men cezası verdi. Kurul, oy çokluğu ile aldığı kararda oyuncuya ayrıca 8 bin 500 TL para cezası kesti.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Tahkim Kurulu’na başvurarak cezaya itiraz ettiklerini açıklarken, PFDK’ya sert tepki gösterdi. Ağaoğlu, “Karar hakkaniyetli olmamıştır. Sörloth’un nasıl kırmızı kart gördüğü herkesin malumu. Daha önce G.Saraylı Gomis ve Beşiktaşlı Pepe de 43. maddeden sevk edilmelerine rağmen 1 maç ceza aldı. PFDK bu emsalleri hiçe sayıp Sörloth’a 2 maç verdi. Bunu hangi vicdan kabul eder” dedi
Tahkim bugün olağanüstü toplanacak
Tahkim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak, Trabzonspor’un itirazını görüşecek. Kurul, bordo mavililerin ‘Sörloth’a ağır tahrik vardı’ savunmasını kabul ederse ceza 1 maça inecek ve futbolcu, pazar günü Sivas karşılaşmasında oynayabilecek. Ahmet Ağaoğlu’nun ‘emsal’ gösterdiği Gomis ve Pepe olaylarında şunlar yaşanmıştı: · 19 Nisan 2018’de 0-0 biten F.Bahçe-Beşiktaş derbisinde kırmızı kart gören ve 43. maddeden PFDK’ya sevk edilen Pepe, 1 maç ceza aldı. · 9 Aralık 2017’de 2-2 biten G.Saray-Akhisar karşılaşmasında kırmızı kart görüp 43. maddeden sevk edilen Gomis, 1 maç ceza aldı.
KANUNA GÖRE 3 İLA 6 MAÇ VERİLMESİ GEREKEN CEZAYI İKİ MAÇ VERİP GÖRECEKSİNİZ TAHKİMDE DE BİR MAÇA DÜŞÜRECEK OLAN TFF GÖSTERMELİK OLARAK PARA CEZASI VERMİŞTİR TRABZONUN BAĞIRMASI DA BUNUN ÖRTBASIDIR YOKSA HERKES KENDİ CEZASINI SAHADA KENDESE KESMEYE BAŞLAR
Zaten sarı karttı
Komik trabzon bu ceza değilde ney futbolcuyu döv ve yere at sonrada bu cezaya itiraz et