Trabzonspor'da kritik toplantı
Yargıtay'ın yönetimin görev süresiyle ilgili yerel mahkemenin kararını onamasının ardından Trabzonspor'da sular ısınmaya devam etti.
Trabzonspor'un 25–26 Mayıs 2013 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurulu'nda İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetim seçimi kazandı. Kongrede ayrıca tüzüğün 68'inci maddesindeki, olağanüstü kongrelerde seçilen yönetimlerin görev süresinin, önceki yönetimin görev süresinin bitimine kadar olduğu yönündeki maddeye geçici bir ek madde ilave edildi. "Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" şeklindeki geçici maddeye göre, tüzük gereği Aralık 2013'e kadar görev yapması gereken İbrahim Hacıosmanoğlu'nun görev süresi 2015 Aralık ayına kadar uzatıldı.
Ek maddeyle ilgili yapılan ve birkaç kez tekrar edilen oylamada büyük tartışmalar çıktı, ancak Kongre Divan Başkanlığı ek maddenin kabul edildiğini açıkladı. Bunun üzerine 2 genel kurul üyesi, Trabzon 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açarak oylamada usulsüzlük olduğu gerekçesiyle, geçici maddenin iptal edilmesini talep etti. Mahkeme de itirazı haklı bularak, "Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" şeklindeki geçici maddeyi iptal etti. Trabzonspor yönetimi, bunun üzerine Yargıtay'a başvurarak yerel mahkemenin kararına itiraz etti. Yargıtay, 2 defa eksik evrak nedeniyle iade ettiği dosya hakkındaki kararını verdi ve gerekçeli kararın yazılmasını tamamladı.
Buna göre, Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetimin görev süresinin uzatılmasıyla ilgili ek maddenin iptali yönünde yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.
DİVAN KURULU TOPLANTI YAPTI YÖNETİM GİTMEDİ
Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, dün bütün kurullara davet yazısı göndererek toplantı düzenledi. Trabzonspor Divan Kurulu'nun bulunduğu Ziyabey Sosyal Tesisleri'ndeki toplantıda Divan Başkanlık Kurulu, Denetleme Kurulu, Müze ve Arşiv Kurulu ile Sicil Kurulu üyeleri katılırken Trabzonspor Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu'ndan katılım olmadığı dikkati çekti.
Trabzonspor yönetiminin, Divan Kurulu'nun süreçte takındığı tutum nedeniyle toplantıyı protesto ettiği ve temsilci göndermediği, Disiplin Kurulu'nun ise kendilerine herhangi bir davet yazısı ulaşmadığı için toplantıya katılmadığı iddia edildi. Ancak Divan Kurulu, tüm birimlere davet yazısı gönderdiklerini vurguladı.
AÇIKLAMA YAPILMADI
Divan Kurulu'nun toplantısında, Yargıtay'ın verdiği karar ve bundan sonraki süreçte kulüp için doğuracağı sonuçların masaya yatırıldığı, toplantıda hazır bulunanların endişelerini paylaştığı öğrenildi. Toplantıda, Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören'in, Yargıtay'ın kararıyla ilgili tebligatın kendilerine ulaşmadığını, ulaştıktan itibaren uygun bir süre sonra yönetime resmi yazıyla bundan sonraki süreç hakkındaki görüşlerini soracaklarını söylediği belirtildi.