1.LİG

Türkiye'den davet edilen ilk kulüp oldu

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu, Football is More (FIM) üyeliğine Türkiye'den davet edilen ilk kulüp oldu.

Türkiye'den davet edilen ilk kulüp oldu
PTT 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, futbol ile ilgili sosyal projeler üreten Avrupa'nın en önde gelen girişimlerinden biri olan Football is More (FIM) üyeliğine Türkiye'den davet edilen ilk kulüp oldu.

DEV AVRUPA KULÜPLERİ ÜYE

Kırmızı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre; üyeleri arasında FC Liverpool, Manchester City, Arsenal, FC Chelsea, Real Madrid, Rapid Wien, Benfica, F.C Bayern Münih, Werder Bremen, FC Zurih ve Hoffenheim gibi 29 kulübün yer aldığı FIM'e Birleşmiş Milletler Kalkınma ve Barış için Spor Genel Sekreterliği de destek veriyor. FIM, dünyanın bir çok bölgesinde engelliler, yardıma muhtaç insanlar ve savaş mağduru çocuklar ile ilgili büyük kapsamlı organizasyonlar düzenliyor. Son olarak Filistinli çocukları İsrailli çocuklarla bir araya getirip futbol oynatmasıyla gündeme gelen FIM'ın CEO'su Hanspeter Rothmund ile FIM Danışmanı Prof. Dr. Jürgen Buschman, İzmir'e gelerek Altınordu Futbol sosyal Girişimi Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile bir araya gelerek üyelik teklifini resmen ilettiler. Toplantıya, Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Bilgetay ve Murat Dizdar ile Sportif Etkinlikler Yöneticisi Gökhan Göktürk, Sosyal Etkinlikler Yöneticisi Elif Can ve Medya İlişkileri Yöneticisi Ali Ergöçmez de eşlik ettiler.

TÜRKİYE'DEN İLK VE TEK KULÜP

FIM ile ilgili detaylı bir sunum yapan Hanspeter Rothmund, güçlü bir sosyal etkinlik ağı olan Altınordu'yu da FIM üyesi olarak görmekten mutluluk duyacaklarını belirterek, 'Üyelerimiz arasında Türkiye'den veya alt liglerden bir takım yok. Altınordu ile Almanya Oyuncu İzleme Temsilcisi Yasin Özçelik sayesinde tanıştık. Önemli bir inceleme sürecinden geçirdik. Bu konuda, üç dilde hazırlanan web sitesi bize çok yardımcı oldu. Hem futbol altyapısına, hem de sosyal etkinliklere önem veren bir Türk kulübünü bilmiyorduk. İzmir'e gelince gördüklerimiz, yapılanlar ve oluşturulan kulüp felsefesi karşısında açıkçası çok şaşırdık. Bu nedenle de Altınordu'nun üyemiz olmasını istedik. Avrupa'nın bir çok kulübüyle birlikte ortak organizasyonların içinde yer alacak Altınordu ile bir ağacın köklerine birlikte su vereceğiz. Futbolun sahada oynanandan fazlası olduğunu, sosyal hayatta futbolun önemini anlatacağız ve bunu destekleyen kulüplerle birlikte büyüyeceğiz. Altınordu'nun yaptığını iyi işleri Türkiye'de herkes duydu. Biz bunu, Türkiye sınırlarının dışına taşıyacağız. Üye kulüpler futbolla ilgili eğitim, sosyal ve sportif faaliyet, kültürel alış veriş gibi her türlü gereksinimini birbirleriyle temas kurarak sağlıyorlar. Altınordu'nun da hak ettiği gibi bu organizasyonun içinde olması bizleri ve üye kulüpleri çok memnun edecek'dedi.

FUTBOLUN SOSYAL HAYATTAKİ GÜCÜ

Alman Milli Takımı ve Teknik Direktör Joachim Löw'ün scout ve analiz baş danışmanı Prof.Dr. Jürgen Buschmann ise Football Is More kuruluşunun, futbolun gücüyle sosyal hayatın içindeki herkese destek olmaya çalıştığını vurgulayarak,'Real Madrid ve Liverpool gibi dünyanın önemli kulüpleriyle yaptığımız organizasyonlar sayesinde engelli ve savaş içinde olan insanlara destek olmaya çalışıyoruz. Avrupa kulüpleriyle aynı düzeyde olduğunu gördüğümüz Altınordu da artık bu kuruluşa dahil oldu. Burada gördüklerimi ve tecrübelerimi, Türkiye'yi yakından tanıyan Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'e tüm detaylarıyla anlatacağım. Futbol adına bu yatırım eminim onun da çok hoşuna gidecek'ifadesini kullandı.

ÖZKAN: "SON DERECE MUTLUYUZ"

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Football Is More (FIM) ile Altınordu Futbol Sosyal Girişimi felsefesinin birebir örtüştüğünü belirterek,'Kulüp olarak bu organizasyonun içinde yer almaktan son derece mutluyuz. Türk futbolunda sadece tüketen taraftayız. Genç nüfusumuzu kullanma adına çok şey yapmamız gerekiyor. Bu anlamda çocuklarımıza sadece futbol içi değil, futbol dışında da eğitim vermemiz gerekiyor. FIM, Afrika ve Uzakdoğu Asya'nın çocuklarına bir yandan futbol götürürken, diğer yandan engelli ve down sendromlularla ilgili etkinlikler düzenliyorlar. Böylece futbolun kültürleri birbirlerine yakınlaştıran bir öğe olduğunu ıspat ediyorlar. Kudüs'te İsrail ve Filistinli çocukları bir araya getirmişler ve etkinlik yapmışlar. Etkinliğin sonunda İsrailli çocuklara soru sormuşlar ve alınan cevap "Filistinli çocuklar okulda öğrettikleri gibi kötü insanlar değilmiş" diye cevap verilmiş. Bence o etkinlik amacına ulaştı. O etkinlikte bu dünyanın yetişkinlerinin büyürken kirlendiğini ortaya çıktı. Biz, daha iyi bir dünya için bu oluşumun üyesi olduk. Bunlar bizim için şampiyonluktan çok daha önemli'dedi.

Yorumlar